Visie & Aanpak

Artabel VisieAnders dan een ‘klassiek’ ontwerpbureau hebben de architecten van ARTABEL ruime interesse en kennis van het ‘leven’ van een bouwproject. Wij krijgen dagdagelijks terugkoppeling van de sport- en vrije tijdsinfrastructuur die ons zusterbedrijf Innopa exploiteert. Hierdoor besteden we ook ruime aandacht aan de financiële haalbaarheid en technische kwaliteit van onze ontwerpen. We wikken oplossingen zowel op korte als op lange termijn om de pro’s en contra’s goed tegen mekaar te kunnen afwegen.

ARTABEL ontwerpt intelligente gebouwen. Eerst definiëren we, samen met de klant, de lange en korte termijndoelstellingen. We creëren ‘levende’ gebouwen en optimaliseren ze vanuit een ‘total cost of ownership’. Er worden dan ook budgetten voorzien om het gebouw te onderhouden en functie en beleving mee te laten evolueren.

Architectuur kan met grote A, maar hoeft niet noodzakelijk. Beleving kan met grote B; hiervoor ontwerpen we ook interieur en omgevingsaanleg. Dankzij in huis ontwerp worden technische installaties optimaal afgestemd en geïntegreerd.

De architecten- en ingenieursstudies gebeuren full 3D gekoppeld aan een databank (BIM of Building Information Modeling).